Saturday, October 13, 2007

Bokor megnyitó

Opening of the "Bokros teendőink" exhibition. The works were made in the art camp of the village Bokor.
A kiállítást Ágoston Béla nyitotta meg dudaszóval, szeptember 27-én a Boulevard és Brezsnyev Galériában.
Dani fotózta és Bori írta:
BOKOR-TÁBOR alkot gyarapít kiállít
Bokor nagyon szép zsákfalu Nógrád megyében. Engel Krisztina a polgármester, ő a véd-engel is. Gyuri bácsi az őstraktorosok pásztora, de a szép új fehér buszhoz is kedves. Ahogy csutakolja. Anyukája Ilonka néni, ott laknak velünk szemben. Futkosnak a kutyák az utcán, a legszebb a Jeges, mert olyan, mint egy polármedve. Szép, de okos is, és érdeklődő, szemügyre veszi az alkotó tábor alkotásait, megérti, hogy ha az embert három néni (Eszti, Marika, Zsuzsi) táplálja nonstop, akkor a szilvásgombóc - bundáskenyér - csörögefánk tudatmódosítók hatására, miért is keletkezhetnek ilyen (olyan) művek.
A falu végén, ahol a Béke utca kettészalad, mint egy dombra felhajtott vigyor, ott van az áfész-skozofrén, fele tudatában és nyitvatartásában vegyesbolt, a másik térfelén italbolt. A tudat magja: a bajszos férfi elárusító, a boltban a nőket szolgálja, a kocsmában a férfiakat. Az alkotó táborosok kissé megkeverik ezt a szokást, és mindkét áfészféltekén nagy bátran mozognak.
A kocsmába nem mindig inni járunk, hanem lehet kapni 100 Forintért gombócot, ami műanyagból van, és savanyúcukorral van töltve. A papírján van egy szám, vagy nyerő vagy nem. Lehet nyerni világítós kulcstartót vele, meg más nagyon fontos dolgokat. Lapos üveget nem nyertünk, pedig sasos volt.
A birka is megfejthető, megfejtése juhsajt lesz.
Bandi bácsinak is küldünk szeretettel egy szép dalt, a finom gancáért (ami először kanca volt, de mégse, azt csak úgy félre- hallottam), az egyik nagyon bonyolult krumplipüré típus, meg a háromféle pálinkáért.
Ezt a kiállítás szerintem a Bokorban kapott szeretet továbbadása, továbbítása.

1 comment:

stc said...

Nagyon jó volt a megnyitó is, meg Bokor is szép hely. Egy dudaszó több mint száz kimondott...